Jumaat, 25 Mei 2007

Majlis Ilmu

عليكم بمجالسة العلماء واستماع كلام الحكماء فإن الله تعالى يحيى القلب الميت بنور الجكمة كما يحيى الارض الميتة بماء المطرPengajian Kitab Hidayatus Salikin bersama al-Fadhil Shaikh Ahmad Fahmi Zam Zam an-Nadwi al-Maliki asy-Syadhuli


Tarikh : 17 Jumadil-awal 1428 / 3 Jun 2007 (Ahad)

Masa: 9.00 pagi – 12.30 tengahari

Tempat: Masjid al-Falah USJ 9, Persiaran Kewajipan, Subang Jaya

3 komen:

Radzi Sapiee berkata...

Menarik! Bagus saudara bercerita tentang syarahan ulamak-ulamak sekarang juga ulamak-ulamak terdahulu dengan mengenengahkan isi-isi terpilih seperti daripada kitab Al-Hikam. Apakah saudara ada terlibat dengan Pengkaji dan Khazanah Fathaniyah? Kalau tidak, mungkin saudara patut bekerjasama dengan mereka. Susah nak cari pengganti orang macam almarhum Ustaz Wan Muhammad Saghir. Bukan setakat mesti ada kebolehan dan kegigihan buat kajian lalu merantau sana-sini... Mesti ada salasilah dan wasilah serta izin, barulah boleh membongkar cerita-cerita yang tak semua orang boleh dapat.

p/s: Jangan lupa Sabtu Jun 9 selepas Zohor, sekitar jam 2.30 petang di kedai Khazanah Fathaniyah, Chow Kit.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...
Hamba yang hina ini ingin bertanya blh ke kiranya tuan al Fansuri menforwardkan jadual kuliah Ust Ahmad Fahmi Zam ZAm dan Ust Nuruddin Al Banjari pada bulan ini (jun)...kerana saya sudah terlepas pada kuliah yang 3hb jun..

Sekian..

al-fagir abu zahrah berkata...

Wa'alaykumussalam
Saudara Petani, pengajian Ust Ahmad Fahmi Zamzam seterusnya adalah dalam bulan 7, begitu juga dengan diskusi kitab bersama Syaikh Nuruddin.

InsyaALLAH saya akan paparkan jadual pengajian tersebut apabila telah ditentukan tarikhnya.

Sekian.

Related Posts with Thumbnails